donderdag, 17. april 2014 - 20:05 Update: 03-07-2014 0:38

FNV Bondgenoten: Vrijdag acties in transport

FNV Bondgenoten: Vrijdag acties in transport
Foto: Archief FBF.nl
FNV Bondgenoten: Vrijdag acties in transport
Foto: Archief FBF.nl
Nederland

Morgen, op Goede Vrijdag 18 april, voeren transportmedewerkers acties in Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Tijdens een van de drukste dagen van het jaar in transport en logistiek laten medewerkers zo zien dat de maat vol is. Ze willen zekerheid en een fatsoenlijk loon.

Sinds het cao-overleg begin april stuk liep hebben ongeveer 140.000 chauffeurs, loodsmedewerkers, kraanmachinisten en kantoorpersoneel in transport en logistiek geen cao.

De werkgevers bieden nul procent ruimte voor loonsverhogingen. FNV Bondgenoten eist drie procent. Bestuurder Minke Jansma van Transport en Logistiek: “Jaren van soberheid beginnen de mensen op te breken. Met hetzelfde loon kun je steeds minder kopen en mensen zijn het zat. Drie procent betekent in feite koopkrachtbehoud en met minder willen ze niet meer thuiskomen. Dat kunnen de werkgevers in hun oren knopen.”

Wat de werknemers ook steekt, is het steeds sneller verdwijnen van vaste banen in transport en logistiek. Vaste chauffeurs worden ontslagen en in schijnconstructies vervangen door buitenlandse, spotgoedkope krachten, voor een hongerloon. Er volgen de hele maand nog acties door het hele land, met een landelijke actiedag op 10 mei.

Provincie:
Tag(s):