donderdag, 16. januari 2014 - 12:17 Update: 03-07-2014 0:44

FNV Bondgenoten: Werknemers Tata Steel willen meer koopkracht

FNV Bondgenoten: Werknemers Tata Steel willen meer koopkracht
IJmuiden

De werknemers van staalbedrijf Tata Steel willen met hun werkgever in de nieuwe cao afspraken maken voor meer koopkracht. Vandaag heeft FNV Bondgenoten hun inzet kenbaar gemaakt bij Tata Steel. De cao-onderhandelingen beginnen op 22 januari.

Afgelopen maandag waren er ongeveer 400 werknemers van Tata Steel aanwezig op de FNV Bondgenoten ledenvergaderingen. Zij hebben daar de cao inzet bepaald. Aad in ’t Veld, bestuurder FNV Bondgenoten: “Na jaren van loonmatiging, inflatie en koopkrachtverlies is het tijd dat de mensen op de werkvloer een gezonde loonsverhoging krijgen. Daarom willen de werknemers een salarisstijging van 3% zien. 

Zij zijn bereid om daarvoor te knokken.” Andere punten waar de werknemers van Tata Steel waarde aan hechten zijn: het jaarlijks plaatsen van vijftig jongeren die nu een Wajong-uitkering ontvangen en/of mensen die moeilijk een baan vinden en betere maatregelen om privé en werk te combineren. Daarnaast is het aantrekkelijker maken voor jongeren om te werken bij Tata Steel een belangrijk speerpunt.