vrijdag, 21. maart 2014 - 17:39 Update: 03-07-2014 0:40

FNV, CNV en MHP wijzen uitspraken Wilders af

FNV, CNV en MHP wijzen uitspraken Wilders af
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

FNV, CNV en MHP wijzen de uitspraken van de heer Wilders afgelopen woensdag ten zeerste af. Zijn uitspraken werken discriminatie en uitsluiting in de hand.

FNV, CNV en MHP zijn dagelijks bezig met het voorkomen van discriminatie op de werkvloer en situaties waarin het op dit vlak mis gaat. Catelene Passchier, vicevoorzitter FNV: “Discriminatie leidt tot tweedeling op de arbeidsmarkt. Werknemers staan onnodig aan de kant of vallen uit. Talent blijft onbenut. Je sluit mensen daardoor uit. Het mag in Nederland nooit om afkomst gaan. Daar is niemand bij gebaat. Daarom is het van het allergrootste belang om discriminatie en racisme op de werkvloer te bestrijden.”

CNV-voorzitter Maurice Limmen: “Het CNV is tegen iedere vorm van uitsluiting of discriminatie. Deze uitspraken deugen van geen kant. Iedereen moet een eerlijke kans krijgen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Afkomst mag niet uitmaken.”

MHP-duovoorzitter Reginald Visser: “Mensen moeten in de samenleving een plaats krijgen op basis van wie ze zijn en niet op basis van waar ze vandaan komen.”

FNV CNV en MHP steunen de leden bij de aanpak van discriminatie op de werkvloer. Met training en scholing, met afspraken over diversiteit in de cao.

Zaterdag is er een goede gelegenheid om je stem te laten horen op de wereldwijde dag tegen discriminatie en racisme van de Verenigde Naties die dit jaar op 22 maart in Nederland rond het Museumplein in Amsterdam wordt gehouden. Catelene Passchier, vicevoorzitter van de FNV zal daar spreken.

Provincie:
Tag(s):