zondag, 28. december 2014 - 19:44 Update: 28-12-2014 20:22

FNV dient klacht in bij Reclame Code Commissie over zorgspotjes

FNV dient klacht in bij Reclame Code Commissie over zorgspotjes
Amsterdam

FNV Zorg en Welzijn dient klacht in bij Reclame Code Commissie tegen de spotjes van het ministerie van Volksgezondheid over veranderingen in de zorg. De vakbond vindt de spotjes misleidend. Dit melden verschillende media zondag.

Kwartiermaker van FNV Zorg & Welzijn Corrie van Brenk liet zondag aan persbureau ANP weten: 'In de spotjes worden verwachtingen gewekt die voor veel mensen niet waargemaakt kunnen worden. Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn proberen Nederland in slaap te sussen met mooie verhaaltjes. Mensen hebben recht op het eerlijke verhaal.'

In één van de spotjes gaat het bijvoorbeeld over een oudere vrouw die slecht ter been is. In het filmpje wordt gezegd dat zij 'straks thuis aanvullende ondersteuning krijgt van professionals en haar gemeente'. Maar de FNV betwijfelt of dat wel overeenkomt met de werkelijkheid, want in veel gevallen verdwijnt er juist zorg vanwege de bezuinigingen.

Of de klacht van FNV Zorg & Welzijn daadwerkelijk in behandeling kan worden genomen is nog maar de vraag. Er is recentelijk bij de Reclame Code Commissie al een klacht ingediend over spotjes die geen eerlijke informatie zouden geven. De Reclame Code Commissie vond toen dat ze niet over de inhoud kon oordelen, omdat de spotjes niet als reclame konden worden geïdentificeerd.

Provincie:
Tag(s):