zondag, 26. oktober 2014 - 22:12 Update: 26-10-2014 22:13

FNV houdt actie in Groningen 'Red de Zorg'

FNV houdt actie in Groningen 'Red de Zorg'
Foto: Eigen foto
Groningen

Zorgmedewerkers van de FNV hebben zaterdag actie gevoerd in het kader van de campagne Red de Zorg onder het motto “Jongleren met de zorg”. In het centrum van Groningen werd aandacht van het publiek gevraagd om duidelijk te maken dat het fout dreigt te gaan met de zorg als de afbraak plannen van het kabinet doorgang vinden.

Balkunstenaar Marco Bonisimo heeft een positieve uitwerking. Brenda: 'Mensen zijn erg snel bereid om een handtekening te zetten voor de petitie Red de Zorg. En mensen zijn bereid om ons mee te helpen met de actie. We gaan op 8 november vanuit Groningen naar Den Haag om de handtekeningen aan te bieden'.

Het kabinet wil dat ouderen langer thuis blijven wonen. Daarom worden onder andere de verzorgingshuizen gesloten. Maar tegelijkertijd bezuinigt het kabinet ook op de zorg thuis. Dat gaat niet! 

In de Wet Langdurige Zorg wil het kabinet regelen dat alleen ouderen,  die zware zorg nodig hebben, nog in een zorginstelling terecht kunnen. Maar zo lang het kabinet ook zo flink bezuinigt op de zorg thuis, zal dit ten koste gaan van de zorg voor onze kwetsbare ouderen.

Gemeenten krijgen meer zorgtaken voor ouderen, gehandicapten en kinderen. Meer taken dan ze aankunnen. Tegelijkertijd wordt er meer dan 3 miljard bezuinigd op de zorg aan de meest kwetsbare mensen. In heel Groningen loopt de kwaliteit van de zorg terug:  ’s nachts te lang wachten voor hulp bij de toiletgang en inzet van goedkoper en minder gekwalificeerd personeel. Tienduizenden medewerkers in verzorgingshuizen, jeugdzorg, dagopvang en de thuiszorg verliezen hun baan. Zoals nu voor 850 zorgwerkers bij TSN in Groningen. Zorg is geen recht meer, nee je bent afhankelijk van mensen om je heen en van de gemeente waar je woont.

Provincie:
Tag(s):