zaterdag, 12. april 2014 - 15:40 Update: 03-07-2014 0:38

FNV: MKB moet vakmensen MBO steunen

Foto van kledingwinkel | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De werkgevers in het midden- en kleinbedrijf moeten nu opstaan en hun vakmensen uit het MBO steunen. Dat zegt Ton Heerts, voorzitter van de FNV zaterdag. Om ook in de toekomst voldoende vakmensen voor het MKB te kunnen afleveren hebben de leraren van het MBO de ruimte nodig om de lessen goed voor te bereiden. Werkgevers in het MBO willen nergens over praten.

Dinsdag 15 april komen honderden leraren uit het MBO bij elkaar in Ahoy in Rotterdam. Ton Heerts: “Werkgevers willen het niet over loonstijging hebben, terwijl ook leraren in Nederland al jaren op de nullijn zitten. Tot overmaat van ramp willen de werkgevers niets weten van een gesprek over alle bijkomende taken. Stagebegeleiding, voorbereiding van een praktijkles op de werkvloer, beoordelen. Het moet allemaal in je eigen tijd. Maar deze zaken maken integraal onderdeel uit van het vak.”

Om ook in de toekomst een hoge kwaliteit van onderwijs te kunnen garanderen is meer nodig dan de werkgevers nu bieden. Heerts: “Daarom roep ik de werkgevers in het midden- en kleinbedrijf op om zich te laten horen. Laat de werkgevers in het MBO weten dat jullie ook in de toekomst gebruik willen maken van de vakmensen die zij afleveren, de automonteur, de kraamhulp, de goudsmid en de meubelmaker. Allemaal vaklui die we hard nodig hebben, ook straks.”

Categorie:
Tag(s):
fnv, mkb