dinsdag, 11. november 2014 - 19:29 Update: 11-11-2014 19:33

Fors minder aantal faillissementen in oktober

Fors minder aantal faillissementen in oktober
Foto: fbf
Hilversum

Het aantal faillissementen is flink gedaald in oktober. Er gingen slechts 773 bedrijven en instellingen failliet. Dat is 35 procent minder dan in dezelfde maand een jaar geleden. Dit heeft Faillissementsdossier.nl dinsdag bekendgemaakt.

Over de periode januari tot en met oktober daalde het aantal faillissementen met 24 procent tot 8431. Volgens de website houdt die terugloop onder meer verband met het aantrekken van de economie en het nog fragiele herstel van het consumentenvertrouwen. Het consumentenvertrouwen bereikte in juni dit jaar de hoogste stand sinds het begin van de crisis.

Clouddienstverlening

​In de maand oktober halveerde het aantal failliete ICT-bedrijven dat bankroet ging. Er struikelden vooral minder softwareproducenten. Volgens Nederland ICT zit de vraag naar software in de lift. 

Ook in de detailhandel legden veel minder bedrijven het loodje. In de detailhandel daalde het aantal faillissementen bijna 40 procent. Vooral kleding-, doe-het-zelf- en meubelwinkels sluiten minder vaak gedwongen hun deuren.

Categorie:
Provincie: