zondag, 4. mei 2014 - 11:14 Update: 10-10-2018 17:27

Fortuna en Roda supporters slaags met elkaar op snelweg A2

Foto van snelweg in donker met maan | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Maasbracht

Tussen de twee supportersgroepen van Fortuna Sittard en Roda JC is het zaterdagavond tegen middernacht op de snelweg A2 tot een confrontatie gekomen. Dit meldt de politie zondag.

'Op de snelweg A2 ter hoogte van Maasbracht ontstond een vechtpartij waarbij 2 personen gewond zouden zijn geraakt', aldus de politie.

Bussen Roda JC opgewacht

Enkele bussen met supporters van Roda JC werden langs de snelweg opgewacht door enkele tientallen aanhangers van de Sittardse club. Bij het passeren van de bussen werd met vuurwerk en stenen gegooid.

Vechtpartij op A2

Toen een van de bussen op de vluchtstrook stopte - vermoedelijk nadat een ruit van de bus was vernield - kwam het tot een confrontatie tussen de beide groepen op en langs de snelweg. Het verkeer ondervond hier enige tijd hinder van.

Hele Eenheid Politie Limburg ingezet

Er werden politiepatrouilles en hondengeleiders uit de hele Eenheid Limburg ingezet om de rust te laten terugkeren. De politie en Roda-stewards wisten uiteindelijk de groepen te scheiden waarna de bussen hun weg vervolgden. Over de identiteit van de gewonden is momenteel verder niets bekend.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: