donderdag, 13. maart 2014 - 9:06 Update: 03-07-2014 0:40

Frank de Boer in de lappenmand

Foto van Ajax logo | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van Ajax logo | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elf Voetbal) De lappenmand van Ajax is weer wat opgevuld. Ditmaal niet met een speler, maar met trainer Frank de Boer. Dader is FOX Sports-analist Kenneth Perez.

De 43-jarige trainer zal vandaag strompelend het trainingsveld van Ajax betreden. Afgelopen dinsdag werd De Boer tijdens een duel van Klassiek Ajax met DVVA (2-2) geveld door Perez. De Boer hield een scheur aan de binnenste band van zijn linkerknie over aan de botsing met de oud-Ajacied. "Dat dit twee van zulke iconen overkomt... Ongelooflijk", laat Klassiek Ajax-trainer Henk Medik weteen.

"Na een minuut of vijf tikte Kenneth de bal wat ver voor zich uit. Frank dacht dat hij de bal wel aan hem zou overlaten, maar Kenneth wilde zich herstellen, waardoor ze allebei tegelijk uithaalden en de ongelukkige botsing ontstond." Volgens ochtendkrant De Telegraaf spoedde De Boer zich vervolgens direct naar huis. "Nadat hij daarvoor door de fysiotherapeut van Ajax 1, Pim van Dord, op het veld was behandeld. Pim is een van de oprichters van Klassiek Ajax en voetbalt ook mee."
De Boer wacht een revalidatieperiode van minimaal zes weken. Coachen en trainen kan uiteraard wel in die periode, maar de voetbalschoenen van De Boer moeten voorlopig in het vet.

Categorie: