maandag, 5. mei 2014 - 15:16 Update: 03-07-2014 0:37

Frank Lammers speelt hoofdrol in speelfilm Michiel de Ruyter

Foto van affiche van 'Michiel de Ruyter' | Distributeur A-film
Foto: Distributeur A-film

Acteur Frank Lammers gaat volgens het AD de titelrol spelen in de speelfilm over Michel De Ruyter. Distributeur A-film wil het nieuws maandag noch bevestigen noch ontkennen.

Op 20 mei aanstaande starten de opnames van MICHIEL DE RUYTER (Vlissingen 1607- Amsterdam 1676), de epische verfilming over het leven van de grootste zeeheld die Nederland ooit gekend heeft.

Een film over een charismatische, intelligente, bescheiden en opvliegende man die als bevelhebber van de Nederlandse vloot spectaculaire zeeslagen uitvecht tegen de Engelsen. In een verdeeld land, waarin Oranjeaanhangers en republikeinen met intriges en samenzweringen strijden om de macht. Klem tussen deze twee stromingen weigert Michiel de Ruyter partij te kiezen.

Zijn plichtsbesef bezorgt hem internationale roem, maar brengt hem tevens met zichzelf in conflict, omdat hij door zijn afwezigheid zijn dierbare vrouw Anne en zijn kinderen tekort doet.

De opnames van deze historische actiefilm vinden onder andere plaats in Zeeland (Veere, Zierikzee, Middelburg), Den Haag, Amsterdam, op Texel, de Noordzee, het Markermeer, de Waddenzee en in België.

“Ik ben enorm blij dat Roel Reiné deze epische film regisseert én Director of Photography is. Met zijn opgedane ervaring in de US is hij de juiste man voor deze spectaculaire film”, aldus Klaas de Jong.

“MICHIEL DE RUYTER moet een spectaculaire Nederlandse speelfilm worden met een enorme emotionele lading, dé speelfilm over de Gouden eeuw en onze grootste historische held”, aldus Roel Reiné.

De première van ‘Michiel de Ruyter’ staat gepland voor 15 februari 2015.

Categorie: