donderdag, 30. oktober 2014 - 10:30 Update: 31-10-2014 14:21

'Frank Masmeijer verdachte in Belgische drugszaak'

Oud-presentator Frank Masmeijer in cel voor drugshandel
Foto: Screenshot Youtube
Amsterdam

Oud-presentator Frank Masmeijer is opgepakt op verdenking van grootscheepse drugshandel. De voormalig NCRV-showmaster zit al vijf weken in een Antwerpse gevangeniscel.

Zijn vrouw Sandra zegt tegenover De Telegraaf: "Op een ochtend werd er aangebeld door de politie en moest hij mee. Frank kreeg niet eens de gelegenheid iets te pakken of mee te nemen, voordat we het wisten zat hij in de auto".

Sandra heeft het nieuws bewust voor zich gehouden. 'Het is buitengewoon gênant voor ons en voor de kinderen, vandaar dat ik eerst ook deed of er niets aan de hand was.' Masmijer zit in volledige beperking, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocate.

De showmaster was jarenlang het gezicht van de NCRV. Zo presenteerde Masmeijer de Helemaal alleen in je eentje show, de Holidayshow en Dinges.In 1994 stopte de NCRV de samenwerking met Masmeijer omdat hij niet meer zou passen in de programmeringen. Ook zou hij destijds een vriend in zijn laatste shows een droomreis hebben laten winnen. 

Marsmeijer runde sinds 2012 een horecazaak Bastille in Sint-Niklaas, tot het op 14 oktober 2013 failliet werd verklaard.