woensdag, 14. mei 2014 - 19:20 Update: 03-07-2014 0:36

Fraude bij faillissement kinderdagverblijf

Foto van jas medewerker FIOD
Foto: Archief FBF
Foto van jas medewerker FIOD
Foto: Archief FBF
Gouda

De FIOD heeft woensdag in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude onder leiding van het Functioneel Parket een man (51) en een vrouw (48) uit Gouda aangehouden. Ook is een man (51) zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nieuw-Vennep aangehouden.

De twee mannen en de vrouw worden verdacht van faillissementsfraude bij een rechtspersoon in Nederland. Het gaat om een kinderdagverblijf in Gouda. De verdenking is dat de man en vrouw uit Gouda de rechtspersoon hebben overgedragen aan een katvanger en vervolgens de activa uit de rechtspersoon hebben gehaald. De rechtspersoon werd achtergelaten met forse schulden, waardoor een faillissement onafwendbaar was. De katvanger is vermoedelijk de man die werd aangehouden in Nieuw-Vennep. De rechtspersoon werd achtergelaten met meer dan 2,5 miljoen euro aan schulden bij de Belastingdienst, pensioenfonds en overige debiteuren. De curator heeft daarom aangifte gedaan van faillissementsfraude.

Bij doorzoekingen op drie locaties in Gouda zijn digitale gegevensdragers en administratie in beslag genomen. Bij de aanhouding in Nieuw-Vennep is een hennepplantage aangetroffen; die is overgedragen aan de politie.