zondag, 23. februari 2014 - 14:55 Update: 03-07-2014 0:41

G20: extra groei wereldeconomie moet miljoenen banen opleveren

Foto van 100 dollar biljetten

De landen van de G20, een samenwerkingsverband van 's werelds belangrijkste economieën, willen hun economieën de komende jaren extra laten groeien.

In het Austalische Sydney hebben de ministers van Financiën afgesproken dat zij de mondiale groei in de komende vijf jaar met twee procent gaan opkrikken. Met de groei van de wereldeconomie is een bedrag van 2000 miljard dollar gemoeid. Dit schrjft de NOS zondag.

Dit weekend kwamen de ministers van Financiën en de centrale bankiers van de 19 grootste landen en de Europese Unie bijeen. Het overleg is bedoeld als voorbereiding op de G20-top die in november in Brisbane wordt gehouden. Volgens de ministers gaat het om een 'ambitieus' maar 'realistisch' beleid, zo hebben zij in een gezamenlijke verklaring laten weten. Het is de bedoeling dat de maatregelen investeringen aanjagen, de handel stimuleren en de werkgelegenheid vergroten. De landen hebben toegezegd hun bruto binnenlands product met 2 procent extra te verhogen.

Over de precieze invulling van de plannen zijn nog geen afspraken gemaakt. Dat moet tijdens de G20-top in Brisbane gebeuren.

 

 

Categorie:
Tag(s):