woensdag, 12. februari 2014 - 13:04 Update: 03-07-2014 0:42

Van Gaal is allerbeste trainer voor Feyenoord

Foto van Louis van Gaal
Foto: Archief EHF
Rotterdam

(Elfvoetbal) "Louis van Gaal is simpelweg de allerbeste trainer die Feyenoord kan strikken. Ik durf zelfs te stellen dat alle andere kandidaten buiten hem een pure gok zijn."

Heldere woorden van Henk van Stee. De voormalig (interim) trainer en hoofd opleidingen van de Rotterdammers doet die uitspraak in AD Sportwereld. "Alleen bij Van Gaal weet je eigenlijk dat de garantie op succes groot is."

De landelijke ochtendkrant deed een rondvraag bij diverse oud-trainers en -spelers van de club. Daarin stond de vraag centraal, wie aan het einde van het seizoen de opvolger moet worden van trainer Ronald Koeman. Die maakte anderhalve week geleden bekend deze zomer te vertrekken uit De Kuip.

Hans Kraay senior, oud speler en trainer van de club, vindt de volgorde Van Gaal/Van Gastel ook de juiste. "Ik heb veel respect voor Van Gaal als coach. De mensen die hem eventueel aanstellen zullen alleen wel een ernstig gesprek moeten voeren over hoe hij met journalisten moet omgaan. Over Van Gastel hoor ik goede berichten, maar zo'n grote job als je eerste klus als trainer is wel lastig."

Categorie:
Tag(s):