vrijdag, 30. mei 2014 - 14:53 Update: 03-07-2014 0:35

Van Gaal kiest Blind als linkback en De Guzman op middenveld

Wij houden van Oranje voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

(Elfvoetbal) Geen Patrick van Aanholt, maar Daley Blind. De zoon van assistent-bondscoach Danny Blind wordt de linksback van het Nederlands elftal op het WK.

De Kuip
Op de openbare training, die vrijdag in De Kuip aan de gang is, speelt de 23-jarige Noord-Hollander op die positie. In Rotterdam-Zuid bereidt Oranje zich voor op de oefeninterland tegen Ghana, die morgenavond (zaterdag) plaatsvindt. Daarin wil bondscoach Louis van Gaal starten met zijn beoogde WK-elftal.

Blind leek aanvankelijk als verdedigende middenvelder, waar hij bij Ajax dit seizoen doorbrak, te gaan acteren. Maar Van Gaal heeft hem nu toch naar linksback gehaald. Jonathan de Guzman en Nigel de Jong zijn nu de controlerende middenvelders, met daarvoor Wesley Sneijder als 'nummer tien'.

Duizenden voetbalsupporters waren naar de Rotterdamse voetbaltempel gekomen om de open training bij te wonen van het Nederlands elftal. Van Gaal betrad onder luid gejuich het veld met 25 internationals uit zijn voorlopige WK-selectie.

De vier spelers die woensdag in actie kwamen met Jong Oranje waren er niet bij, net als de geblesseerd afgevallen Rafael van der Vaart. Voor het duel met Ghana maakt Van Gaal zijn definitieve selectie van twintig veldspelers en drie doelmannen voor het WK bekend.

Vermoedelijke opstelling: Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan De Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind; Jonathan de Guzman, Nigel de Jong, Wesley Sneijder; Arjen Robben, Robin van Persie.

Categorie:
Tag(s):