maandag, 19. mei 2014 - 16:00 Update: 03-07-2014 0:36

Van Gaal komende drie jaar trainer Manchester United

Foto van Louis van Gaal | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(Elfvoetbal) Louis van Gaal wordt de nieuwe manager van Manchester United. De huidige bondscoach van Oranje tekent een contract voor drie jaar bij The Red Devils.

Het nieuws, dat Van Gaal na het WK in Brazilië de overstap zou maken, was inmiddels al breed uitgelekt. Alleen de datum en het tijdstip van de officiële bekendmaking moesten nog volgen.

Dat is dus maandagmiddag klokslag 15.00 uur geworden. Van Gaal stapt daarmee in de voetsporen van David Moyes, die vorige maand al na negen maanden werd ontslagen als manager.

Ryan Giggs maakte op interim-basis het seizoen af als speler/coach, maar kon de ploeg niet meer richting Europees voetbal leiden. Giggs zal nu als assistent-manager gaan werken. Van Gaal neemt twee landgenoten mee naar Old Trafford. Frans Hoek zal de keepers onder handen nemen en Marcel Bout krijgt de functie van assistent-coach.

Van Gaal (62), die twee jaar bondscoach van Oranje was, kan daardoor zijn uitgebreide CV uitbreiden. Daarop prijken al de Champions League, UEFA Cup, het Wereldbeker, de Supercup en nationale kampioenschappen, bekers en Supercups. Behaald met Ajax, FC Barcelona en FC Bayern München.

"In Louis van Gaal hebben we een van de grootste managers van dit moment kunnen binnenhalen", vertelt algemeen directeur Ed Woodward. "Hij heeft al veel dingen bereikt in mijn carrière en hopelijk kan hij nieuwe hoofdstukken bijschrijven in het verhaal van Manchester United."

Categorie:
Tag(s):