donderdag, 20. maart 2014 - 8:08 Update: 03-07-2014 0:40

Gaat PVV van Geert Wilders andere koers varen?

Gaat PVV van Geert Wilders andere koers varen?
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders roept Nederlanders op die zich gekwetst voelen na de uitspraken van Geert Wilders aangifte te doen. Ook de stichting doet aangifte.

Wilders haalde woensdagavond tijdens de verkiezingsbijeenkomst van zijn partij in Den Haag opnieuw uit naar Marokkanen.
Hij sprak zijn achterban toe en vroeg of ze meer of minder Marokkanen willen, waarna de zaal scandeerde "minder, minder, minder... ,Dat gaan we regelen,' zei de PVV-leider''.

Vorige week zei Wilders tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Den Haag dat hij het liefste minder Marokkanen in Den Haag zou willen zien. Ook deze uitspraak kreeg al een golf van kritiek. Een particulier in Den Haag heeft woensdag aangifte gedaan tegen Wilders.

Wilders krijgt met zijn uitspraken in het binnen- en buitenland er flink van langs. Premier Rutte deed gisterenavond al afstand van de uitspraken. ''De uitspraken van Wilders geven mij een vieze smaak in de mond'', aldus Rutte. Op Twitter wordt inmiddels ook flink uitgehaald naar Wilders. Zo schrijft acteur Thijs  Römer: Volkert, waar ben je als je land je nodig heeft? Sparta-keeper Khalid Sinouh laat weten aangifte tegen Wilders te hebben gedaan.

Op sociale media roepen duizenden mensen elkaar op om aangifte te gaan doen tegen Wilders. Hoeveel aangiftes er daadwerkelijk opgenomen zullen gaan worden is nog niet bekend. 

Provincie:
Tag(s):