vrijdag, 21. november 2014 - 17:37 Update: 21-11-2014 17:49

Gat in Afsluitdijk voor vismigratie

Gat in Afsluitdijk voor vismigratie
Foto: Rijkewaddenzee.nl
Kornwederzand

Vrijdag hebben de initiatiefnemers van de Vismigratierivierm met de onthulling van de eerste BlijeVis van kunstenaar Bruno Doedens de eerste stap gevierd in de realisatie van de Vismigratierivier bij Kornwerderzand.

Een wereldwijde unieke doorgang voor vissen, dwars door de Afsluitdijk.  De Waddenvereniging, It Fryske Gea, Sportvisserij Nederland, Samenwerkingsverband Het Blauwe Hart en Vereniging Vaste Vistuigen Noord zijn trots op het feit hoe binnen een ongekend korte tijd een ambitieus idee werkelijkheid lijkt te worden. 

Arjan Berkhuysen, directeur Waddenvereniging: “Door heel goed samenwerken tussen natuurorganisaties, vissers, overheden en dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij gaan we iets bijzonders doen. Met projecten als deze kunnen we de lage visstanden in de Waddenzee en IJsselmeer verbeteren en tegelijkertijd een impuls geven aan de regionale economie. Ik vind het geweldig dat de betrokken overheden het zo goed hebben opgepakt.” 

Bijdrage EZ van 5 miljoen

Dat blijkt wel uit het feit dat vandaag Staatssecretaris Dijksma van het Ministerie van Economische Zaken (EZ), bekendmaakte mee te betalen aan de verdere ontwikkeling van de Vismigratierivier.

Provincie: