zondag, 1. juni 2014 - 20:46 Update: 03-07-2014 0:35

Gebroken neus voor Eindhovense (79) bij gewelddadige tasjesroof

Foto van brancard ambulance politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Eindhoven

Een 79-jarige vrouw is zaterdagochtend in Eindhoven gewond geraakt bij een gewelddadige tasjesroof. Dit meldt de politie zondag.

'Wij zijn op zoek naar getuigen van deze gewelddadige tasjesroof, die werd gepleegd in stadsdeel Woensel-Zuid', aldus de politie.

De vrouw wandelde rond 9.15 uur over het trottoir aan de Van Kinsbergenstraat. Op dat moment liep een man vanaf de overzijde van de straat naar zijn slachtoffer en eiste de tas van de bejaarde vrouw.

De vrouw hield haar tas stevig vast en schopte haar belager, die vervolgens het hengsel van de tas over het hoofd van de vrouw trekt. Met kracht trekt hij de vrouw naar de grond, waarop het slachtoffer met haar gezicht op de stoep valt.

De man loopt vervolgens met de tas van de vrouw hard weg in de richting van de Woenselse Markt. De vrouw is in het ziekenhuis behandeld aan een gebroken neus en heeft een schaafwond aan haar knie.

Getuigen
De politie is dringend op zoek naar getuigen van de straatroof. De dader heeft een opvallend donkere huidskleur en zwart krulhaar. Hij heeft een smal postuur en droeg een bruine jas. Getuigen die iets van het voorval hebb

Provincie:
Tag(s):