vrijdag, 25. juli 2014 - 20:08 Update: 25-07-2014 20:17

Gedupeerde laat er na diefstal kunstgras geen gras over groeien

Foto van grasmat voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Bosch

De politie hield vrijdagmiddag 25 juli rond een 43-jarige man bij zijn woning in 's-Hertogenbosch aan. 'Hij wordt verdacht van diefstal en/of heling van kunstgras', aldus de politie vrijdag.

De politie hield vrijdagmiddag 25 juli rond een 43-jarige man bij zijn woning in 's-Hertogenbosch aan. Hij wordt verdacht van diefstal en/of heling van kunstgras. Het zou gaan om één rol en meerdere plakkaten kunstgras, uit het pas aangelegde kunstgras gesneden, afkomstig van het sportterrein aan de Oosterplasweg.

De nacht ervoor was het kunstgras weggenomen vanaf het afgesloten sportterrein. Het hekwerk was ter hoogte van het kapotgesneden kunstgrasveld geforceerd. Volgens de aangever bedraagt de schade meerdere duizenden euro's. De aangever verklaarde dat hij, onderweg naar het sportterrein, iemand in een voortuin van een woning zag staan en dat deze man bezig was met het stofzuigen van kunstgras. 

Toen hij bij het sportterrein arriveerde en zag dat er kunstgras was weggenomen, alarmeerde hij de politie. De agenten kwamen uit bij de bewuste woning en zagen dat de man nog bezig was met de stukken kunstgras. Daarop werd hij aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau overgebracht. De stukken kunstgras zijn ook in beslag genomen voor verder onderzoek.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):