vrijdag, 14. maart 2014 - 17:05 Update: 03-07-2014 0:40

Geen aanhoudingen om poederbrief Maastricht

Foto van agent bij ambulance | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Maastricht

In de zaak rond het aantreffen van een poederbrief in een Limburgse cementfabriek zijn geen aanhoudingen verricht. Dit meldt de politie vrijdag.

Grondstof drugs
'Uit onderzoek kwam naar voren dat het poeder in de brief een veelgebruikte grondstof voor de productie van synthetische drugs is', aldus de politie.

De brief was gericht aan een adres in Engeland, waarvan de bewoners waren verhuisd. Daarom is de brief door de postdiensten terugbezorgd aan de afzender.

Dit bleek een fictief adres te zijn aan de Lage Kanaaldijk in Maastricht.

Aantreffen
Donderdagmiddag rond 16.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd nadat er een poederbrief werd aangetroffen bij bedrijventerrein aan de Lage Kanaaldijk.

De brief werd door de politie en brandweer onderzocht. Een zestal personen die in aanraking waren geweest met de brief zijn door de GGD onderzocht en vervolgens konden zij naar huis. Daarnaast was een tweede incident waarbij een persoon onwel was geworden op hetzelfde terrein. Hij is ter plaatse onderzocht en vervolgens voor medische controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Even werd gedacht dat de beide incidenten met elkaar te maken hadden en werd er opgeschaald. Dit bleek kort daarna niet het geval te zijn en toen kon er weer worden afgeschaald.