zaterdag, 13. september 2014 - 10:23 Update: 09-01-2015 9:49

'Geen Arabische taalles maar Koranles van Jihadisten in 't Gooi'

jihadisten
Foto: Archief bon
Hilversum

In het Gooi krijgen kinderen al jaren les van radicale moslims en jihadisten. Dat schrijft het NRC Handelsblad zaterdag die onderzoek deed naar islamscholen in Hilversum en Huizen.

Het Gooi heeft meer onderwijsorganisaties waarbij mensen met jihadistische sympathieën betrokken zijn. Voorzitter van Educatief Instituut Arabische Taal en Cultuur is de voormalige Hofstad-verdachte J. W. Veiligheidsdiensten hebben W. al sinds 2004 in het vizier vanwege radicale ideeën. 

In Hilversum verzorgt een tweede instituut sinds 2009 koranlessen aan 6- tot 16-jarigen. Ook volwassenen kunnen een cursus volgen bij dit Gooisch Educatief Instituut voor de Arabische taal.

Oprichter is A H., een radicale prediker uit Hilversum. Hij is zelf een van de docenten. In een gezang op YouTube verheerlijkt hij de jihad. Ook voerde hij het woord op een jihadistische betoging. In een gesprek met NRC vorig jaar noemde hij het ontvoeren van westerlingen onder bepaalde omstandigheden „legitiem”.

De organisaties maken volgens NRC deel uit van een Goois netwerk. In dat netwerk behoren ook gezinnen die onlangs naar Syrië zijn afgereisd.

Provincie:
Tag(s):