maandag, 24. maart 2014 - 7:57 Update: 03-07-2014 0:39

Geen bom in auto maar tabak

foto van verkeerscontrole | fbf archief
Foto: fbf
Amsterdam

De Lijnbaansgracht in Amsterdam-Centrum is maandagochtend vroeg een aantal uur afgezet geweest na de vondst van een verdacht pakketje in een auto. Na onderzoek door de EOD bleken geen explosieven aanwezig.

Het pakketje is rond één uur vannacht door politiemensen aangetroffen. Tijdens een verkeerscontrole kwamen zij een verdacht voertuig tegen. De inzittenden wilden niet meewerken en zijn aangehouden. In de auto is een pakket aangetroffen dat de agenten niet vertrouwden. Na een eerste screening door het Team Explosieven Veiligheid (TEV), schakelde de politie de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in.

Sein veilig
Om de veiligheid van omwonenden te garanderen, is de omgeving van het voertuig afgezet en enkele woningen en nabijgelegen horecaondernemingen tijdelijk ontruimd. Nadat het sein veilig werd gegeven, konden bewoners weer terugkeren. De twee inzittenden van de auto zijn aangehouden en de politie stelt een nader onderzoek in.

In Amsterdam zijn op dit moment strenge controles in verband met het bezoek van de Amerikaanse president Obama. Volgens een woordvoerder van de politie had dit incident daar niks mee te maken.

De verdachte pakketjes bleken Egyptische tabak te bevatten.

Provincie:
Tag(s):