woensdag, 29. oktober 2014 - 10:03 Update: 29-10-2014 15:50

´Geen drastische maatregelen bij Air France-KLM ondanks winstdaling´

Air France-KLM neemt geen drastische maatregelen ondanks flinke winstdaling
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De operationele winst van KLM is in het derde kwartaal van dit jaar met een kwart gedaald tot 265 miljoen euro. Dit heeft het moederbedrijf AIr France-KLM woensdag in een publicatie laten weten.

Air France leed flink verlies en dat komt vooral door de Franse piloten die in september staakten. De staking kostte het bedrijf ruim 400 miljoen euro aan inkomsten. De Franse maatschappij leed een operationeel verlies van 21 miljoen euro tegen een winst van 280 miljoen euro een jaar eerder. De combinatie Air France-KLM maakte nog wel wel winst, maar wel veel minder dan in dezelfde periode vorig jaar 111 miljoen euro tegen 372 miljoen euro in 2013.

Wel beklemtoont financieel directeur Pierre-François Riolacci van Air France - KLM dat er geen drastische maatregelen worden genomen. Om de impact van de staking te beperken zal het bedrijf terughoudender zijn met investeringen en al aangekondigde bezuinigingsmaatregelen naar voren halen.

De afgelopen dagen waren er geruchten over duizenden ontslagen bij de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij sprak die geluiden tegen.

Provincie:
Tag(s):