zaterdag, 18. januari 2014 - 17:24 Update: 03-07-2014 0:44

Geen vuurtje leidt tot vuurwapen op hoofd jongen

Foto van politie auto's in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Boxtel

De politie arresteerde zaterdagmorgen om 5.00 uur op het station aan het Stationsplein een 46-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats. Dit meldt de politie zaterdag.

'Hij wordt verdacht van bedreiging met de dood', aldus de politie.

'Vuurtje'
Een klein half uur eerder werd een groepje jongeren op het stationsplein door een man aangesproken. Deze vroeg hen om een vuurtje. Toen niemand van de groep hem een vuurtje kon geven trok hij een vuurwapen en zou dat tegen het hoofd hebben gehouden van een van de jongeren, een 20-jarige jongen uit Boxtel. De man zou daarbij ook een tas hebben getoond met daarin kogels.

Vuurwapen en munitie
Op het moment dat hij het vuurwapen wilde laden, fietsten de geschrokken jongeren weg en alarmeerden de politie. Ze gaven daarbij een duidelijk signalement van de man door en van de spullen die hij bij zich had. Kort hierna werd de man door de politie in het station aangehouden. Hij kon zich niet legitimeren. Even later werd niet ver van de plek waar hij was aangehouden het vuurwapen met munitie aangetroffen.

De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Hier werd hij ingesloten voor verder onderzoek. Inmiddels is aangifte gedaan van bedreiging met de dood. Het vuurwapen en de munitie zijn in beslag genomen.