donderdag, 6. november 2014 - 9:03 Update: 06-11-2014 11:49

Geld retour in de winkel kan ook via pinpas

Geld terug in de winkel kan ook met de pinpas
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De Nederlandse consument ontvangt meestal contant geld bij het terugbrengen van goederen. Dat kan vanaf nu veranderen. Zowel ABN AMRO, ING als Rabobank maken het voor hun zakelijke klanten mogelijk om Retourpinnen aan te bieden.

Met Retourpinnen krijgen consumenten, die een aankoop terugbrengen naar de winkel, het geld rechtstreeks teruggestort op hun betaalrekening. Een Retourpintransactie is mogelijk wanneer de aankoop met een betaalpas of creditcard is betaald. Het maakt daarbij niet uit bij welke bank de consument bankiert. De consument voert zijn pas in, waarna de winkelier een Retourpinnentransactie start. De volgende werkdag is het bedrag bijgeschreven op de rekening. Een Retourpinnenbon met handtekening van de winkelier geeft de garantie dat het bedrag onderweg is.

Minder contant

Om Retourpinnen mogelijk te maken sluit de winkelier  een contract af  met zijn eigen bank. ABN AMRO, ING en Rabobank bieden deze dienst.  De verwachting is dat winkeliers in het komende jaar Retourpinnen steeds vaker gaan aanbieden aan hun klanten. “Onze leden streven ernaar om het gebruik van contant geld te verminderen door pinnen te stimuleren. Goederen terugbrengen kan vanaf nu ook zonder contant geld. Met Retourpinnen zetten we dus weer een stap in de goede richting”, aldus Piet Mallekoote, Algemeen directeur van Betaalvereniging Nederland.

Veilig een handig

Door Retourpinnen is er geen contant geld meer nodig bij het terugbrengen van aankopen. Dat biedt voor zowel consumenten als winkeliers voordelen. Zo hoeft een winkelier niet langer grote voorraden contant geld aan te houden en hoeft de consument niet met cash over straat. Dat is veilig en handig. De voorzitter van de stuurgroep betalingsverkeer van Detailhandel Nederland, Jacques Parson, zegt verheugd te zijn: “Retourpinnen is een mooie dienst die de detailhandel aan haar klanten kan bieden. Er is minder contant geld nodig in de winkel. Dat is veiliger voor zowel de winkelmedewerker als de klant.”

Categorie:
Provincie:
Tag(s):