dinsdag, 9. december 2014 - 18:17 Update: 09-12-2014 18:31

Geldvervoerders woensdag in actie tegen massa-ontslagen

Geldvervoerders woensdag in actie tegen massa-ontslagen
Foto: Archief EHF
Houten/Amsterdam

Woensdag houden ongeveer 450 werknemers van geldtransporteur Brink’s Nederland een landelijke actiedag. Dit melden de vakbonden dinsdag.

‘De actievoerende werknemers van Brink’s Nederland gaan op bezoek bij de hoofdkantoren van Brink’s Nederland, Rabobank Nederland en De Nederlandsche Bank’, aldus de vakbonden

Petitie voor baanbehoud

Op elke locatie overhandigen zij een petitie waarin zij de bedrijven oproepen tot het behoud van zoveel mogelijk banen middels het mensen-volgen-werk-principe. Ellen Dekkers (voorzitter FNV Bondgenoten), Toon Wennekers (coördinator arbeidsvoorwaarden FNV Bondgenoten) en Piet Fortuin (vicevoorzitter CNV Vakmensen) zijn aanwezig om hun steun te betuigen.

Niemand de WW in

FNV Transport en Logisitiek en CNV Vakmensen willen een sociaal plan met daarin goede afspraken over werkzekerheid, een goede vertrekregeling en scholing. “Als het aan ons ligt, gaat niemand de WW in. De hoeveelheid werk blijft, dus wij vinden dat de Brink’s-werknemers  mee moeten naar de bedrijven die de taken van Brink’s overnemen. En als er niet voor iedereen plek is, dat er dan voor deze mensen werk-naar-werk begeleiding komt”, aldus de bonden.

Bij Brink’s Nederland werken 1.050 mensen. Het verlies van Rabobank en SNS Bank als klanten leidt tot een verlies van ruim 600 banen en de sluiting van de vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle. Ook het hoofdkantoor in Houten zal vrijwel geheel verdwijnen.

Provincie: