zondag, 2. maart 2014 - 16:15 Update: 03-07-2014 0:41

Gelijkspel in de Galgenwaard

(ELF-Voetbal) FC Utrecht heeft weer niet gewonnen van FC Twente (1-1). De club uit Enschede is nu al tien wedstrijden op rij ongeslagen in de Galgenwaard. FC Twente was de hele wedstrijd dreigender, maar vergat zichzelf te belonen.

Steve de Ridder had de eerste serieuze doelpoging van de wedstrijd, maar na achttien minuten was het Quincy Promes die volledig vrijgelaten de 0-1 voor FC Twente tegen de touwen joeg. Een voorzet van Rosales, Borven kopte door en Promes schoot daarna knap binnen. Daarmee luisterde hij zijn oproep voor de Oranje-selectie op met een doelpunt.

Aan de kant van Utrecht schoot Van der Maarel op de paal. Het was de achttiende keer dat FC Utrecht dit seizoen tegen de paal of lat schoot, na Vitesse (19), de ploeg die het vaakst het aluminium raakte.

Twente liet rechts en links de mogelijkheden liggen om tot uitgespeelde kansen te komen, want zonder dat het goed voetbalde was het wel veel sterker dan FC Utrecht.

De tweede helft begon FC Utrecht furieus. Binnen 7 seconden schoot Tommy Oar de bal al achter Marsman en trok FC Utrecht de stand gelijk. In het vervolg van de wedstrijd was FC Twente, net als de eerste helft, dreigender dan FC Utrecht. Goals vielen er echter niet meer en daarmee loopt FC Twente opnieuw averij op in de titelstrijd.