zaterdag, 22. februari 2014 - 23:47 Update: 03-07-2014 0:41

Geliquideerde man (37) Huijbergen had hennepkwekerij in woning

Foto van politie en ambulance in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Huijbergen

De man, die zaterdagavond ernstig gewond op zijn oprit aan de Groenendries werd gevonden, is vannacht in een ziekenhuis in Antwerpen overleden. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Onderzoek
De politie is vannacht bezig geweest met een onderzoek in en om de woning. Ook zijn getuigen gehoord. Tijdens het onderzoek is komen vast te staan dat er is geschoten. De politie is een groot onderzoek gestart.
'De oorzaak van het schietincident aan de Groenendries ligt vermoedelijk in het criminele circuit', laat de politie zondag weten. Politie en openbaar ministerie zijn volop met het onderzoek bezig en hebben nog geen verdachten aangehouden.

Litouwen
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer zaterdagavond door zijn partner werd gevonden. Zij dacht eerst aan een ongeluk, later rees het vermoeden van een misdrijf. De man is overleden omdat hij in zijn hoofd is geschoten. Het 37-jarige slachtoffer is van Litouwse afkomst en woonde reeds enkele jaren in Nederland.


Hennepkwekerij in woning aangetroffen
Tijdens het sporenonderzoek is in de woning aan de Groenendries een hennepkwekerij gevonden. De omgeving van de woning is nog steeds afgezet. Agenten zijn met een buurtonderzoek bezig. Aan dit politieonderzoek werken twintig agenten.

Zaterdagavond werd in het Brabantse Huijbergen een ernstig gewonde man gevonden op de oprit van zijn eigen woning. Dit meldde de politie zaterdagavond. 'Het is de bewoner van het huis', aldus de politie die vooralsnog uitgaat van een misdrijf. De man werd rond 21.05 uur gevonden. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij vannacht is overleden.