dinsdag, 23. september 2014 - 21:25 Update: 23-09-2014 21:26

Gelukkig NAC en Vitesse een ronde verder

Gelukkig NAC en Vitesse een ronde verder
Foto: Archief EHF
Spakenburg/Noordwijkerhout

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) NAC Breda en Vitesse hebben dinsdag met veel moeite de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt.

Op bezoek bij Spakenburg wisten de Brabanders met 3-4 te winnen. De amateurs kwamen op Sportpark De Westmaat verrassend op voorsprong. Na een fout in de defensie van NAC wist spits Kees Pier Tol raak te schieten. Dankzij doelpunten van Uros Matic en Joeri de Kamps gingen de bezoekers toch met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft leek NAC uit te lopen. Dankzij Mats Seuntjens werd de stand 1-3, maar vervolgens werd er erg laconiek gespeeld. Spakenburg kwam dankzij Niels Buijtenhuis terug in de wedstrijd. Hij kopte een hoekschop achter doelman Jelle ten Rouwelaar.

Dankzij goed voorbereidend werk van Seuntjens wist Jeffrey Sarpong een kwartier voor tijd de 2-4 tegen de touwen te schieten. Peter de Lange zorgde nog wel voor de 3-4, maar Ten Rouwelaar voorkwam in blessuretijd een blamage.

Vitesse met veel pijn en moeite langs VVSB
Voor Vitesse begon het bekeravontuur met een wedstrijd in Noordwijkerhout tegen Topklasser VVSB. Het werd geen gemakkelijke dag voor de Arnhemmers, maar dankzij een laat doelpunt van Ibarra werd wel de volgende ronde bereikt. Vitesse won nipt met 2-1 van de Topklasser. 

Vitesse verscheen zonder Leerdam en Wallace aan de aftrap. Het duo kreeg rust van trainer Peter Bosz en werd vervangen door Chelsea-huurling Josh McEachran en Kevin Diks. Ook doelman Piet Velthuizen werd gespaard. Eloy Room was zijn vervanger.

Halverwege de eerste helft konden de Arnhemse bezoekers voor de eerste keer juichen. Dankzij een afstandschot van Bertrand Traore kwam Vitesse op een verdiende voorsprong. De eredivisionist was de dominante partij in de eerste helft, maar wist verder nauwelijks gevaarlijk te worden. Het was zelfs aan doelman Room te danken dat Vitesse met een voorsprong de rust in ging. De doelman maakte een kopbal van aanvaller Michael Van Laere onschadelijk.

Ook na rust kon Vitesse het verschil niet maken. De bezoekers uit Arnhem werden nog wel gevaarlijk door een schot van middenvelder Davy Pröpper, maar de lat zorgde ervoor dat de 0-1 op het bord bleef staan. Dat veranderde toen verdediger Van der Slot in de tweede helft de gelijkmaker achter Room schoot. De thuisclub begon meer en meer in een stunt te geloven, maar de droom werd vlak voor tijd ruw verstoord door Renato Ibarra. Met een droge knal wist de vleugelspeler een blamage te voorkomen en zorgde hij ervoor dat Vitesse de volgende ronde bereikte. 

Categorie:
Tag(s):