zondag, 15. juni 2014 - 20:35 Update: 03-07-2014 0:34

Gemeente Echt-Susteren sluit Bandidos café na brandstichting

Foto van lege barkrukken in café | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van lege barkrukken in café | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Echt-Susteren

De gemeente Echt-Susteren heeft samen met politie en justitie maatregelen getroffen in Pey-Echt om de veiligheid van de inwoners zo veel als mogelijk te kunnen garanderen.

Aanleiding is de poging tot brandstichting op zondag 15 juni 2014 in Pey-Echt. Dit meldt de gemeente Echt-Susteren op de website.

Brandstichting

In de nacht van 14 op 15 juni is een poging tot brandstichting gedaan bij café Number One aan de Schoolstraat in Pey-Echt. Deze heeft schade toegebracht aan het pand en de straat. De politie onderzoekt momenteel de gebeurtenis. “Het past niet in deze buurt om geconfronteerd te worden met dit soort incidenten. We doen er samen met politie en justitie alles aan om het voor onze inwoners veilig te maken en te houden”, aldus loco-burgemeester Geert Frische.

Maatregelen

Het pand aan de Schoolstraat  41 in Pey-Echt is voor de duur van 3 maanden gesloten. Er is een noodverordening afgekondigd, waardoor politie onder andere preventief mag fouilleren indien zij dat nodig achten. Daarnaast wordt in de straat permanent cameratoezicht geinstalleerd. Politiesurveillance wordt met een hoge frequente ingezet in de omgeving rondom de Schoolstraat. Ook worden verkeersremmende maatregelen genomen. Deze maatregelen treden in werking vanaf zondag 15 juni 2014. In het café aan de Schoolstraat in het gehucht Pey zijn regelmatig leden van de motorclub de Bandidos te gast.

Meer informatie

Inwoners worden van de aangepaste maatregelen op de hoogte gesteld via een bewonersbrief. Indien inwoners vragen hebben, kunnen zij contact opnemen met met wijkagent Clarence Pielaat via 0900-8844 of Slachtofferhulp via 0900-010.

 

Provincie: