dinsdag, 18. maart 2014 - 18:42 Update: 03-07-2014 0:40

Georganiseerde uitkeringsfraude bij vleesverwerkend bedrijf

Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Arnhem

Bij een vleesverwerkend bedrijf in het oosten van het land heeft de directie Opsporing van de Inspectie SZW dinsdag 18 maart de administratie in beslag genomen. Dit meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) dinsdag.

'Van het vleesverwerkend bedrijf zijn ook vijf verdachten ter plaatse aangehouden. Bedrijf en verdachten hebben vermoedelijk uitkeringsfraude gepleegd. De actie staat onder leiding van het Functioneel Parket', aldus het ministerie.

Het vleesverwerkend bedrijf, in het oosten van het land, wordt er van verdacht een faciliterende rol te spelen bij het tewerkstellen van medewerkers die tevens een uitkering genieten in het kader van de Wet Werk en Bijstand (WWB). Het vermoeden bestaat dat het bedrijf bepaalde formulieren, die van belang zijn om de hoogte van een aanvullende uitkering te bepalen, niet correct invult.

De vijf medewerkers die zijn aangehouden, hebben vermoedelijk uitkeringsfraude gepleegd. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen zullen plaatsvinden. Er is beslag gelegd op € 12.400,- contant geld.

Bij deze actie van de Inspectie SZW zijn ook de Sociale Recherche van de gemeenten De Liemers, Ede en Rheden en de Vreemdelingenpolitie, regio Oost-Nederland, betrokken.