vrijdag, 16. mei 2014 - 14:58 Update: 03-07-2014 0:36

Gestolen examens Almere ongeldig verklaard, leerlingen de dupe

Foto van examen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Almere

De onderwijsinspectie heeft de reeds door leerlingen van het Buitenhout College in Almere gemaakte examens ongeldig verklaard.

Reden is de diefstal van de examens afgelopen dinsdag 13 mei uit een afgesloten lokaal. Dit meldt hete Buitenhout college vrijdag.

‘Het gaat om vijftig eindexamens beeldende vorming vmbo Theoretische Leerweg’, aldus het college.

De schoolleiding is direct een intern onderzoek gestart en heeft melding van de ontvreemding gemaakt bij het schoolbestuur en de Onderwijsinspectie. Hierop heeft de Onderwijsinspectie het examen ongeldig verklaard. Tevens is aangifte gedaan bij de politie Midden Nederland Zij heeft direct een onderzoek gestart.

De schoolleiding en medewerkers betreuren het voorval ten zeerste, met name ten aanzien van de getroffen leerlingen en zijn zeer ontdaan. Hun primaire zorg ligt nu bij de eindexamenleerlingen en hun ouders/verzorgers.

Donderdagavond heeft een besloten bijeenkomst voor ouders/verzorgers op de school plaatsgevonden. De school stelt alles in het werk om rust onder de eindexamenleerlingen te brengen, zodat zij zich kunnen concentreren op de nog te maken examens.

Examen opnieuw maken
De getroffen leerlingen moeten tijdens de herkansingsperiode (tweede tijdvak) het eindexamen beeldende vorming opnieuw maken. Indien deze leerlingen een examen moeten herkansen, kunnen zij daarvoor gebruik maken van het derde tijdvak, medio augustus 2014.

Provincie: