woensdag, 26. februari 2014 - 8:11 Update: 03-07-2014 0:41

Gevaarlijk duo na zoekactie Groningen nog niet gevonden

Foto van politiehelikopter | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Groningen

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag met arrestatieteams en een politiehelikopter in de provincie Groningen gezocht naar het gangsterduo Antonio Marcos van der P. (25) en Enise M. B. (19).

De politie had een tip binnengekregen dat het duo zich daar zou bevinden. Maar de zoekactie heeft niets opgeleverd. de twee zijn nog altijd spoorloos.

Politiewoordvoerder Ed Krazewski zegt in de media dat de politie 'met man en macht bezig is met de zaak'.  Tegenover RTL Nieuws zegt hij: 'Op dit moment richt de politie zich niet op een specifiek gebied. Gisteravond is er gezocht in de provincie Groningen, daar zijn de zoekteams nu niet meer. We kunnen nu overal opduiken.'

Tips

Er zijn dinsdagavond na de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht 35 tips binnengekomen. De politie zal deze tips serieus onderzoeken. Volgens de woordvoerder wordt ook in de omringende landen naar het duo uitgekeken. Het criminele duo wordt gezocht voor een reeks van gewelddadige incidenten. Ze worden onder meer verdacht van overvallen, gijzeling en ontvoering. Ook hebben ze een man neergeschoten die de twee betrapte bij het inbreken in caravans in Enschede. Het stel staat inmiddels op de Nationale Opsporingslijst.

Familie

Familieleden van het gangsterduo hebben een dringend beroep op hen gedaan om zich aan te geven, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De vader van Antonio Marco van der P. zegt in de krant: 'Het is een drama. Wat ons kind gedaan heeft is niet goed te praten, maar hij blijft wel onze zoon. We kunnen alleen maar hopen dat hij snel wordt gepakt, om nieuwe slachtoffers te voorkomen en niet in nóg grotere moeilijkheden te komen.' De ouders van de uit Brazilië geadopteerde Antonio zitten op advies van de politie ondergedoken op een geheim adres. Ook de 49-jarige oom van Enise hoopt dat zijn nichtje snel wordt aangehouden 'voordat er nog meer wonden worden geslagen.'

Provincie: