woensdag, 30. april 2014 - 17:08 Update: 03-07-2014 0:37

Gevaarlijke trend:selfies op het spoor

foto van Selfie op spoor | ProRail
Foto: ProRail

Super hip: selfies maken, Instagrammen, foto's delen op Pinterest. Maar helaas ziet ProRail steeds vaker dat bepaalde foto's onder levensgevaarlijke omstandigheden worden gemaakt: op het spoor.

Het levert misschien mooie beelden op, maar het kan ook goed mis gaan. Dat laat dit filmpje van een paar weken geleden goed zien. Deze jongen kwam met de schrik vrij, maar ook in Nederland zijn er waaghalzen die hun leven wagen voor een mooi kiekje. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: loop niet langs het spoor!

Loop niet langs het spoor
Lopen langs het spoor lijkt onschuldig maar is erg gevaarlijk en brengt veel hinder met zich mee. Vorig jaar nog waren er twee doden als gevolg van spoorlopen. Dan is er ook nog de overlast voor andere reizigers. Zodra een machinist iemand langs het spoor ziet lopen, gaat de trein langzamer rijden. De trein daarachter moet dan ook op de rem, de trein daarachter ook. Zo ontstaat er een sneeuwbaleffect en lopen meerdere treinen en reizigers vertraging op. Gemiddeld zijn dit 33 treinen en 199 minuten vertraging per dag.

Provincie:
Tag(s):