zaterdag, 1. maart 2014 - 20:23 Update: 03-07-2014 0:41

Gewapende overvallers op de vlucht voor zoutzuur

Foto van fles met bijtende stof waarschuwing | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Drie mannen die zaterdagmiddag de bewoners van een woning in Den Haag probeerden te overvallen zijn door de 53-jarige bewoner verjaagd met een fles zoutzuur. Dit meldt de politie zaterdag.

'De 53-jarige man en zijn 47-jarige vrouw werden zaterdag het slachtoffer van een overval door drie mannen op hun woning aan de De Bullstraat. Een 27-jarige man en een 37-jarige man werden enige tijd later aangehouden op verdenking van het plegen van de woningoverval', aldus de politie die de zaak onderzoekt en op zoek is naar getuigen.

Fles zoutzuur
Omstreeks 16.15 uur werden de slachtoffers in hun woning in de De Bullstraat overvallen door drie mannen. Hierbij bedreigden zij hen met een vuurwapen. Er onstond een vechtpartij tussen twee overvallers en het mannelijke slachtoffer. Hij zag kans om zich te verdedigen door een flesje met zoutzuur in de richting van de overvallers te gooien.

Hierbij raakte het slachtoffer en waarschijnlijk één van de overvallers licht gewond. Hierna vluchtten zij weg in de richting van de Laakkade. De overvallers wisten enkele goederen weg te nemen.

Aanhoudingen
Alle beschikbare eenheden gingen direct ter plaatse en keken uit naar de verdachten. Enige tijd later wisten zij de twee verdachten aan te houden. Ook werd de vermoedelijke vluchtauto aangetroffen en in beslag genomen. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen. Vermoedelijk is deze verdachte in aanraking gekomen met het zoutzuur.