woensdag, 18. juni 2014 - 12:44 Update: 03-07-2014 0:34

Gewapende woningoverval op vrouw (28) en dochter (5) Bavelseweg in Gilde

Foto daders overval | Politie
Foto: Politie
Gilze

Een 28-jarige vrouw wordt donderdagavond 20 februari rond 18.15 uur, samen met haar 5-jarige dochter, in haar huis aan de Bavelseweg in het Noord-Brabantse Gilze overvallen door vier gewapende daders.

Twee ervan hebben zich vermomd als politieagent en hebben van tevoren aangebeld met de smoes dat zij haar huis kwamen doorzoeken. Het slachtoffer wordt een poos lang bedreigd en staat ook vanwege haar kind doodsangsten uit.

De smoes dat ze politieagenten in functie waren en orders hadden om haar huis te doorzoeken klonk uiterst betrouwbaar. Dat hadden ze ook allemaal heel goed voorbereid. De politie wil onder andere te weten komen waar zij die politie-uniformen vandaan hebben. Die leken namelijk net echt, net als het huiszoekingsbevel.

Vraag om legitimatie
Mensen moeten gewoon open blijven doen voor de politie want die komt altijd met een goede reden. Ook is het helemaal niet gek om naar een legitimatie te vragen, ook al zijn het politiemensen in uniform en ziet het er vertrouwd uit. Iemand van de politie zal die altijd geven.

Verdachte 1 (uniform) : aangehouden

Verdachte 2 (uniform) : aangehouden

Dader 3
Hij had het vuurwapen en is de gehele overval bij de vrouw gebleven. Hij is tussen de 1.70 en 1.75 m., tussen de 20 en 25 jaar oud met een vrij tenger postuur. Hij droeg een zwarte pet en bivakmuts, een donkere zwarte jas of trui, lichtblauwe spijkerbroek, lichtkleurige sportschoenen en hij sprak accentloos Nederlands, maar sprak een soort ‘straattaal’.

Dader 4
Hij had een mes en heeft de portemonnee van het slachtoffer nog leeggehaald. Hij droeg een zwarte pet en bivakmuts, maar is door het slachtoffer even zonder bivakmuts gezien en zij zag dat hij een Indisch uiterlijk had. Hij is rond de 40 jaar, ongeveer 1.65 m., hij was klein en gedrongen met een pokdalig gezicht en het leek erop alsof hij vroeger acne had en daarvan nog littekens in zijn gezicht had. Hij droeg een bruine jas, met capuchon of onder die jas een lichtgrijze hoody / capuchontrui.Verder droeg hij een lichtblauwe spijkerbroek en donkere schoenen.

Peugeot
Ze reden in een lichtgrijze Peugeot 407.

Vlucht
Na de overval zijn de daders rechtsaf gegaan. Vanaf daar konden de daders via Molenschot alle kanten op. Ook is het mogelijk om de provinciale weg te volgen, met de keuze of door Gilze richting de A58 of via Chaam.

Brand
Waarschijnlijk hebben ze die auto een dag later in brand gestoken. Op vrijdag 21 februari is namelijk rond 18.30 uur in Capelle aan den IJssel een uitgebrande lichtgrijze gestolen Peugeot 407 teruggevonden. Die auto stond daar op een grasveldje bij het kruispunt Waitatiristraat / Klaas Klinkertkade en nabij de fietsenstalling van een Molukse stichting.

Dader autobrand
Er is gezien dat de auto daar werd achtergelaten en in brand gestoken door een blanke man in een trui met een capuchon, spijkerbroek en sportschoenen. Hij is weggerend over het fietspad aan de Klaas Klinkertkade.

Vervalst kenteken Op de auto zaten de valse gedupliceerde kentekenplaten 48-RR-ZN, wat betekent dat er ook nog iemand anders met dit kenteken rondrijdt, die niets met deze zaak te maken heeft.

Diefstal auto
De auto is met de originele platen met het nummer 17-TD-XN gestolen op het Frans Heijlaertsplein in Breda, ergens tussen donderdag 30 januari 23.00 uur en vrijdag 31 januari 09.00 uur. Het is overigens niet helemaal zeker dat dit de door de daders gebruikte auto is, maar de actie en timing is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk.

Munten
In de kluis zaten veel munten die het slachtoffer puur als hobby verzamelde. De munten hadden weinig tot geen waarde. Maar die grote partij munten kan na donderdag 20 februari wel ergens zijn gevonden of aangeboden.

Kluis
Ook is de grote witte kluis waar ze in hebben gezeten en waarvan het merk onbekend is nog altijd kwijt.

Buit
Behalve de munten zijn er ook edelstenen meegenomen en een geldbedrag. Er is ook nog expliciet om wiet gevraagd. Maar ondanks dat de man van het slachtoffer een eigen coffeeshop heeft, heeft de politie niet de indruk dat deze overval daarmee te maken heeft.

Vragen

Wie is er op donderdagavond 20 februari, rond 18.15 uur, getuige geweest van de overval op een 28-jarige vrouw samen met haar 5-jarige dochter in haar huis aan de Bavelseweg in het Noord-Brabantse Gilze?                                                                                                                                                                                                                                               Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of signalementen en mogelijk in combinatie met de lichtgrijze Peugeot 407 de daders?                                                          Wie heeft de daders op hun vlucht gezien.                                                                                                                                                                                                                        Wie is er getuige geweest van het in brand steken van de auto op vrijdag 21 februari rond 18.30 uur op een grasveldje bij het kruispunt Waitatiristraat / Klaas Klinkertkade in Capelle aan den IJssel?                                                                                                                                                                                                                                                                      Wie kent of heeft de dader van de autobrand gezien?                                                                                                                                                                                                        Wie is er tussen donderdag 30 januari (23.00 uur) en vrijdag 31 januari (09.00 uur) getuige geweest van de diefstal van de lichtgrijze Peugeot op het Frans Heijlaertsplein in Breda? Wie heeft de lichtgrijze Peugeot 407 nog gezien met mogelijk het originele kenteken erop, of de vervalste platen, in de drie weken tussen donderdag 30 januari en vrijdag 21 februari?                                                                                                                                                                                                                                                                            Wie weet waar de gestolen munten zijn, wie ze heeft of heeft ze te koop aangeboden gekregen?                                                                                                                                     Wie weet waar de grote witte kluis is?

Reacties

  • Politie Eenheid Zeeland/West-Brabant: 0800-6070 (gratis)
  • Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)
  • Team Nationale Criminele Inlichtingen: 079-345 8999
Provincie:
Blik op 112: