dinsdag, 28. oktober 2014 - 15:58

Gewelddadige taxi-berover aangehouden

Gewelddadige taxi-berover aangehouden
Foto: SXC
Den Haag

Een arrestatieteam hield maandagavond 27 oktober een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan die ervan wordt verdacht de afgelopen week drie gewelddadige berovingen te hebben gepleegd.

Vanwege de zeer gewelddadige manier waarop de man zijn slachtoffers beroofde, zette de recherche van Bureau Zuiderpark de afgelopen dagen alles op alles om de man zo snel mogelijk van straat te halen. De berovingen leidden tot veel onrust, met name in de Haagse taxiwereld.

Incidenten

Een 50-jarige Zoetermeerse taxichauffeur werd dinsdag 21 oktober op de Rederijkerstraat onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van een geldbedrag. Een dag later, op woensdag 22 oktober, werd in diezelfde straat een 62-jarige Hagenaar in zijn woning beroofd en daarbij ernstig mishandeld. Het derde incident vond plaats op de vroege ochtend van 25 oktober. Wederom werd een taxichauffeur in zijn taxi slachtoffer. Daarbij gebruikte zijn belager een mes om zijn dreiging kracht bij te zetten, waardoor het slachtoffer verwondingen opliep in zijn hals en aan zijn handen. De overvaller maakte geen buit bij deze beroving, maar veroorzaakte wel veel onrust in de buurt en onder taxichauffeurs.

Onderzoek

De politie startte een groot onderzoek naar de gewelddadige berovingen, waarvan al snel duidelijk werd dat de verdachte vermoedelijk verantwoordelijk was voor alle drie de incidenten. Zodra de identiteit van de vermoedelijke verdachte bekend was, stelde de recherche alles in het werk om zijn verblijfplaats te traceren. Aangezien de man een zwervend bestaan leidt, werd hij gesignaleerd en werd zijn foto verspreid onder politiemensen. Zeker vanwege de snel toenemende geweldsspiraal was het zaak de man zo snel mogelijk aan te houden.

Aanhouding

Maandagavond kwam een doorbraak in de zaak, toen duidelijk werd dat de man zich vermoedelijk in Berkel en Rodenrijs bevond. Hij werd gelokaliseerd op een bouwterrein aan de Westpolder. Daar is hij –vanwege de gewelddadige manier van handelen waar hij van verdacht wordt- door een arrestatieteam aangehouden. De man is voor verhoor ingesloten op een politiebureau. De politie onderzoekt of de verdachte betrokken is bij meer berovingen.

 

Provincie:
Blik op 112: