zaterdag, 5. april 2014 - 15:36 Update: 03-07-2014 0:38

Geweldplegers nog meer op hun kerfstok

Foto van celdeur | EHF
Foto: EHF
Foto van celdeur | EHF
Foto: EHF

Agenten hebben zaterdagmorgen drie jongemannen aangehouden op de Jachthavenweg in Bruinisse.

Ze werden op heterdaad aangehouden voor de vernieling van twee ruiten in een woning aan de Dijkweg in Serooskerke (Schouwen).

De vernieling van de ruiten vond rond 01.30 uur plaats. Een alerte getuige hoorde glasgerinkel en zag enkele jongemannen snel in een auto stappen en wegrijden. De man gaf een signalement van de auto en van de jongens aan de politie door. Agenten vermoedden dat de jongens uit Bruinisse kwamen en gingen op onderzoek uit. Op de Jachthavenweg zagen ze een personenauto rijden, die aan het signalement voldeed. De auto werd gecontroleerd, daarin zaten drie jongemannen. Zij werden aangehouden. Het ging om een 22-jarige man uit Rhoon en een 16-jarige jongen uit Bruinisse. De bestuurder was een 17-jarige jongeman eveneens uit Bruinisse. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Ook wordt hij verdacht van het rijden terwijl hij onder invloed van verdovende middelen was. Van hem is een bloedproef afgenomen.

Tijdens het onderzoek werden bij de verdachten en in de auto nog verboden spullen gevonden, zoals: verdovende middelen, messen, vuurwerk en een nepgeweer. De verdachten zijn in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg ingesloten. Zij worden zaterdag verhoord.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):