zaterdag, 18. oktober 2014 - 19:02 Update: 19-10-2014 13:46

Gewonde na instorten deel perron station Tilburg niet kritiek

Perron Tilburg deels ingestort. Traumaheli ter plaatse.
Foto: MV Blik op Nieuws
Tilburg

Aan het begin van de avond is op station Tilburg zaterdag een deel van het perron ingestort.

'Het slachtoffer, dat bekneld raakte nadat een deel van het postperron van het station Tilburg was ingestort, is niet in kritieke toestand', laat de gemeente Tilburg zondagmiddag weten. 

Het deel van het perron dat aan het begin van de avond is ingestort moest voor het plaatsen van de Willem II passage verwijderd worden. Tijdens zaagwerkzaamheden is het echter eerder dan bedoeld ingestort. Het terrein rond de Willem II Passage is afgezet en er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de instorting.

Tijdens bouwwerkzaamheden stortte een gedeelte van het perron in. Het is nog niet duidelijk hoe dit kon gebeuren. Een ooggetuige meldt aan Omroep Brabant: 'Ik hoorde een enorme knal. Ik zag dat het platform naar beneden is gestort en dat mannen erop of half eronder lagen. Ik ben er naartoe gerend, zag bloed liggen en heb 112 gebeld. Iedereen was in paniek.'

Het is niet duidelijk of het perron vanwege de werkzaamheden was afgesloten voor het publiek. Het verkeer ligt het hele weekeinde stil, omdat bouwvakkers een brede tunnel voor de reizigers onder de sporen schuiven. Via die tunnel kunnen reizigers in de toekomst naar de perrons lopen.

De werkzaamheden op het station zijn niet gestopt. Op een webcam van ProRail die op het station is gericht is te zien dat er zaterdagavond nog druk werd gewerkt. De politie heeft laten weten dat de Arbeidsinspectie onderzoek gaat doen naar toedracht van het ongeval op het station.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):