dinsdag, 2. december 2014 - 12:23 Update: 02-12-2014 13:32

Gezin in Uithoorn gegijzeld en beroofd

Gijzeling gezin bij woningoverval Uithoorn
Foto: fbf
Uithoorn

Een 41-jarige ondernemer is zondagavond 30 november rond kwart over elf, na thuiskomst bij zijn woning aan de Willem de Feschweg in Uithoorn, overvallen door 4 of 5 in het zwart geklede mannen.

Nadat het slachtoffer zijn auto had geparkeerd en nog even de vuilcontainer aan de weg had geplaatst, werd de man op het moment dat hij de sleutel in het slot van zijn voordeur stak direct hardhandig naar binnen geduwd.

Daarbij kwam de man hard ten val. Op de grond in de hal werd hij vastgegrepen en vastgebonden en vermoedelijk bedwelmd. Zijn 27-jarige vrouw en twee kleine kinderen lagen op dat moment te slapen. De echtgenote van de man is vervolgens direct op het tumult afgekomen en ook zij werd door de overvallers vastgebonden. Een 6-jarig dochtertje werd naar beneden gehaald, zij werd bedreigd.

De overvallers eisten geld en dreigden de woning in brand te steken. Ook bedreigden zij de 41-jarige bewoner met een mes, waarbij de man een snijwond opliep aan zijn bovenbeen.

De overvallers hebben vervolgens de gehele woning doorzocht. Met medeneming van een geldbedrag en enkele kostbare horloges hebben de overvallers na ongeveer vijf kwartier de woning weer verlaten. Na hun vertrek wist de bewoner zijn buren te waarschuwen waarna de politie werd gebeld.

Het vermoeden bestaat dat de overvallers voorafgaand aan de overval zich mogelijk hebben opgehouden in de buurt en daarmee het slachtoffer hebben opgewacht. Het onderzoeksteam wil dringend in contact komen met mensen die iets is opgevallen op zondagavond 30 november in de omgeving van de Willem de Feschweg in Uithoorn.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):