zaterdag, 30. augustus 2014 - 10:10

Go Ahead Eagles met 1-0 aan het langste eind tegen Willem II

Foto van voetbal gras groen | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Go Ahead Eagles trok vrijdagavond met 1-0 aan het langste eind tegen Willem II. Voor The Eagles betrof het de eerste competitiezege van het nieuwe seizoen.

Toch was Foeke Booy niet geheel tevreden over het vertoonde spel van zijn brigade. "Van de vier gespeelde duels vond ik dit een mindere wedstrijd van onze kant", aldus de 52-jarige hoofdtrainer. "In de eerste helft wisten we ons continu onder de druk van Willem II uit te voetballen, maar het vervolg was te wisselvallig. We hadden genoeg momenten om de score te openen en dat had rust kunnen geven aan het team. De rode kaart voor Willem II (die vanJonas Heymans in de 55ste minuut, red.) was een kantelmoment. Na de 1-0 hadden we echter veel sneller 2-0 moeten maken."

Een ander kantelmoment was volgens Booy de rode kaart van Bart Vriends. "Daarmee brachten we Willem II terug in de wedstrijd. We bleven echter knokken tot het einde en hebben daardoor op karakter de overwinning zelf afgedwongen. We bleven nu wel aan de goede kant van de score en dat geeft een goed gevoel", zegt Booy, die Vriends kort voor zijn rode kaart tot scoren zag komen.

Een indrukwekkende stilte kenmerkte de vijftigste minuut van de competitiewedstrijd. René Beumer, clubman van Go Ahead Eagles, overleed afgelopen woensdag op 50-jarige leeftijd na een slopende ziekte. Na de stilte op De Adelaarshorst klonk een luid applaus onder de klanken van You'll never walk alone. "Een memorabel moment", blikt Foeke Booy terug na afloop van de krachtmeting in Deventer. "Dat het tijdens een wedstrijd zo stil kan zijn, dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt."

"Je hoorde ieder balcontact en het coachen van de spelers. Echt een kippenvelmoment en een groot compliment aan onze fans én de fans van Willem II om op deze manier Beumer te eren. Chapeau."

Categorie:
Tag(s):