donderdag, 27. maart 2014 - 17:58 Update: 03-07-2014 0:39

Gooier vuurwerkbom voetbalwedstrijd NEC-Utrecht aangehouden

Foto van voetbal supporters vuurwerk | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nijmegen

Woensdaga heeft de politie een 18-jarige man uit Gendringen aangehouden die er van wordt verdacht tijdens een voetbalwedstrijd een vuurwerkbom te hebben gegooid in het Goffertstadion. Dit meldt de politie donderdag.

'De aangehouden jongen wordt formeel verdacht van zware mishandeling en het teweegbrengen van een ontploffing', aldus de politie.

Stewards gewond
De jongen zou de vuurwerkbom op 22 januari jl. in het Goffertstadion hebben gegooid waarbij twee stewards van N.E.C. tijdens de wedstrijd N.E.C.-Utrecht gewond raakten.

Eén daarvan liep zwaar lichamelijk letsel op. De 18-jarige verdachte bleek geen vaste bezoeker of supporter van N.E.C. te zijn. Gelet op de ernst en zwaarte van dit incident is aan dit onderzoek hoge prioriteit toegekend.

Het rechercheteam doet sinds 22 januari onderzoek naar de ongeregeldheden die voor en tijdens de wedstrijd plaatsvonden. Zo heeft het team onlangs een reconstructie gedaan in het stadion naar aanleiding van het gooien van het vuurwerk.

Lopende het onderzoek zijn al zes verdachten door de politie verhoord in verband met andere incidenten rondom de betreffende wedstrijd. De 18-jarige man uit Gendringen is de zevende aanhouding in deze onderzoeken en de eerste aanhouding met betrekking tot het vuurwerkincident.