zondag, 9. februari 2014 - 18:48 Update: 03-07-2014 0:42

Gooier waxinelicht-houder begint eigen politieke partij

Foto van verkiezingen stemmen rode potloden | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nijmegen

Erwin Lensink, die werd veroordeeld voor het gooien van een waxinelichthouder tegen de Gouden koets, start zelf een eigen politieke partij.

Lensink had zich eerder ingeschreven als lid van de Piratenpartij in Nijmegen maar is daar inmiddels weer uitgestapt. 

De Piratenpartij en Lensink zijn samen overeengekomen dat Lensink niet de naam 'Piratenpartij' zal gebruiken op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen.

Lensink en de Piratenpartij zullen gezamenlijk naar de Kiesraad stappen om de aanduiding te laten schrappen. Lensink blijft wel verkiesbaar als blanco lijst.

Het landelijk bestuur van de Piratenpartij was op de hoogte van de betrokkenheid van Erwin Lensink bij de Piratenpartij in Nijmegen. Het landelijk bestuur geeft lokale Piratenpartijen het mandaat om zelf een lijst samen te stellen.

Kessels, van het Nijmeegse bestuur, laat weten:“Op dit moment zijn wij als Piratenpartij in Nijmegen nog niet klaar om deel te nemen aan de lokale verkiezingen, maar we wensen Erwin veel succes."

Blanco lijst
Erwin Lensink is van plan met een blanco lijst campagne te voeren. De Nijmeegse Piratenpartij richt zich nu op de Europese verkiezingen in 2014.