maandag, 13. januari 2014 - 21:58 Update: 03-07-2014 0:44

Gouden Bal is voor geëmotioneerde Ronaldo

Gouden Bal is voor geëmotioneerde Ronaldo
Foto: Archief FBF.nl
Zurich

(Elf Voetbal) Cristiano Ronaldo heeft zijn favorietenrol waargemaakt. De Portugees heeft vanavond in Zürich de FIFA Ballon D'Or gewonnen.

De vedette van Real Madrid liet Lionel Messi, die de prijs de laatste vier jaar won, en Franck Ribéry achter zich en mag zich voor de tweede keer in zijn loopbaan de allerbeste voetballer van het jaar noemen. In 2008 won hij de Gouden Bal voor het eerst, destijds nog in dienst van Manchester United. Ronaldo kende op persoonlijk vlak een uitermate succesvol seizoen. Hij schoot met scherp en scoorde in alle competities 69 keer.

Toen hij in 2008 de award won, scoorde hij 'slechts' 35 keer. Een geëmotioneerde Ronaldo liet in een reactie weten blij te zijn met de award. "Ik wil mijn ploeggenoten bedanken, zonder hen was dit niet mogelijk. Het is heel moeilijk om deze prijs te winnen, dus ik ben er erg blij mee." Hij stond ook stil bij de dood van zijn landgenoot Eusébio. Ronaldo kreeg 27,99 procent van de stemmen, Lionel Messi 24,77 en Franck Ribéry eindigde op de derde plaats met 23,36 procent van de stemmen.

Categorie: