woensdag, 12. maart 2014 - 20:29 Update: 03-07-2014 0:40

Gratis wifi in binnenstad via zonne-energie

Foto van pda | Sxc
Foto: SXC
Arnhem

Arnhem heeft de wereldwijde primeur van de aanleg van een wifi-netwerk voor een binnenstad dat volledig draait op zonne-energie. Wireless Arnhem is bezig is met de uitrol van een dekkend wifi-netwerk over de binnenstad van Arnhem.

Inmiddels zijn door Wireless Arnhem op zo’n 20 plekken wifi-installaties neergezet. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Binnenstadmanagement Arnhem en de gemeente Arnhem.

Eind van het jaar moeten er 50 hotspots in de binnenstad van Arnhem staan die gratis internet voor de gebruikers aanbieden. Het grootste deel van dit netwerk bestaat uit hotspots geïnstalleerd op daken in de binnenstad waarvan de energie geleverd wordt door een zonnepaneel en het internet via een straalverbinding. 

Vanaf het dak wordt het internetsignaal verspreid door de straten. Hiermee zijn de hotspots volledig flexibel in te zetten zonder rekening te houden met stroomverbindingen en internetaansluitingen. Dit is een ontwikkeling waarin Wireless Arnhem heeft samengewerkt met het bedrijf SV Solar. 

 

Provincie: