zondag, 4. mei 2014 - 10:44 Update: 03-07-2014 0:37

Groep van 11 terreur-verdachten gearresteerd in onderzoek verdwenen Boeing

foto van Malaysia Airlines | fbf
Foto: fbf

In Maleisië is zaterdag een groep van 11 terreurverdachten, die banden zouden hebben met Al Qaeda, ondervraagd in het onderzoek naar de verdwijning van de Boeing 777 van Malaysia Airlines. Dit melden de Britse media zondag.

Arrestatie
De in totaal 11 verdachten werden afgelopen week al in de hoofdstad Kuala Lumpur en in de staat Kedah gearrsteerd. De 11 verdachten zouden allen lid zijn van een gewelddadige nieuwe terreurgroep die naar verluidt plannen hebben om bomaanslagen in moslimlanden te plegen.

FBI en MI6
De verhoren worden op initiatief van onder andere de FBI en MI6 uitgevoerd. De leeftijd van de 11 verdachten varieert van 22 tot 55 jaar en onder hen bevinden zich onder andere studenten, een jonge weduwe en zakenlieden.

Vlucht MH-370
De autoriteiten in Maleisië houden er nog steeds rekening mee dat het op 8 maart verdwenen toestel met vluchtnummer MH-370 en 239 personen aan boord werd omgeleid door militanten.

Enkele van de ondervraagden terreurverdachten hebben toegegeven dat zij van plan waren om aanslagen te plegen in Maleisië maar ontkenden betrokkenheid bij de verdwijning van het vliegtuig met vluchtnummer MH-370.