dinsdag, 25. november 2014 - 9:42

Groep jongens stelen van school belminuten voor spelletje

Groep jongens stelen van school belminuten voor spelletje
Foto: fbf archief
Leeuwarden

​De politie heeft een onderzoek naar gestolen belminuten afgerond. Er zijn acht verdachten aangehouden in de leeftijd tussen de 14 en 16 jaar oud.

De jongens uit Leeuwarden hebben tussen 18 en 21 augustus jl. 500 keer met een telefoon uit een school aan de Robert Kochstraat gebeld naar een online dienst.

Per telefoongesprek werden er credits gekocht voor een online spel. Met deze credits kunnen de spelers artikelen kopen om verder te komen in het spel. Er is voor ruim € 700, - aan credits gekocht door de jongens op kosten van de school, door ruim 500 keer te bellen naar het desbetreffende nummer.

Acht verdachten aangehouden

Op 21 augustus werden de jongens betrapt door een leerkracht van de school. Daarnaast alarmeerde een telecombedrijf de school over de afwijkende belkosten. Hierna is de politie ingeschakeld die een onderzoek startte. De acht jongens uit Leeuwarden zijn de afgelopen weken aangehouden en verhoord. Allen zijn inmiddels weer thuis in afwachting van het vervolgtraject. Twee van de acht zijn tijdens dit traject ook gehoord voor twee andere zaken. Een 16-jarige jongen uit Leeuwarden werd gehoord voor een winkeldiefstal met geweld op de Emmakade in Leeuwarden van 27 juni. Ook zijn hij en een andere 15-jarige Leeuwarder uit deze groep verhoord voor diefstal van een fiets met geweld op 11 oktober op het Wilhelminaplein in Leeuwarden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):