donderdag, 18. september 2014 - 8:26

Groep voetbalsupporters aangehouden wegens onregeldheden

groep voetbalsupporters aangehouden wegens onregeldheden
Foto: EHF
Utrecht

Op woensdag 17 september heeft de politie een groep voetbalsupporters aangehouden wegens onregeldheden op en rondom de Mariaplaats. Bij deze aanhoudingen werd assistentie verleend door de Mobiele Eenheid.

Aan het eind van de middag was er op de Mariaplaats sprake van een gespannen sfeer tussen Franse supporters en supporters van FC Utrecht. Naar aanleiding van de voetbalwedstrijd tussen Ajax en Paris Saint-Germain waren deze Franse supporters in de binnenstad aanwezig. Deze wedstrijd werd later op de avond gespeeld in Amsterdam.

Escalatie voorkomen
Om gevaar van escalatie te voorkomen heeft de burgemeester een noodbevel uitgebracht. Dit noodbevel geeft de politie de mogelijkheid extra bevoegdheden in te zetten, zoals het ophouden van groepen en ook de mogelijkheid groepen te verplaatsen. Er werden door de politie in totaal 51 aanhoudingen van Franse supporters verricht voor verstoring van de openbare orde. Hierbij werden zij geassisteerd door de Mobiele Eenheid. De politie wist hiermee een escalatie te voorkomen.

Aanhoudingen
De 51 aangehouden personen werden overgebracht naar het bureau. De groep Franse supporters is, onder begeleiding, aan het eind van de avond heengezonden. Eén van hen had geweld gepleegd naar de politie en is ingesloten voor nader onderzoek.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):