zondag, 2. maart 2014 - 17:16 Update: 03-07-2014 0:41

Groningen en Cambuur spelen gelijk in zandbak

fbf
Groningen

(ELF-Voetbal) FC Groningen fungeerde vanmiddag als gastheer toen SC Cambuur op bezoek kwam. Uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel (1-1).

Al vroeg in het duel moest SC Cambuur-goalie Nienhuis aan de bak, nadat Genero Zeefuik het vijandige doel onder vuur nam. Enkele minuten later stevende Zeefuik in zijn eentje af op het doel van de Leeuwarders, maar Leeuwin kon de bal maar net tot een corner verwerken. Het eerste kwartier wisten beide ploegen nog niet om te gaan met het bizar slechte veld. De bezoekers begonnen te drukken, maar vlak voor rust was het Michael de Leeuw die dicht bij de openingstreffer was. Maar zijn inzet ging net voorlangs.

Vlak na de thee was het wel raak. Op aangeven van Filip Kostic wist Tjaronn Chery het ijs te breken. Maar een klein kwartier voor tijd kwam SC Cambuur toch nog op gelijke hoogte. Johan Kappelhof maakte hand in het strafschopgebied, en Elvis Manu faalde niet vanaf elf meter. Eindstand: 1-1.